Informační a vzdělávací služby

Informační a vzdělávací služby

Centrum pro dětský sluch Tamtam vydává měsíčník Zprávy z Tamtamu, odborný čtvrtletník Dětský sluch, provozuje informační portál, vydává odborné publikace a realizuje informační kampaně.

 

Časopis Dětský sluch
Odborné publikace
Knihovna

Centrum pro dětský sluch Tamtam poskytuje informace o sluchovém postižení nejen rodinám dětí se sluchovým postižením z celé České republiky, ale také odborníkům, úřadům, školám, studentům, novinářům a dalším.

Časopis Dětský sluch

Tamtam vydává tištěný odborný čtvrtletník Dětský sluch, který přináší názory odborníků, zkušenosti rodičů i informace ze zahraničí na aktuální témata. Je určen především rodinám s dětmi se sluchovým postižením z celé České republiky, ale i odborníkům – lékařům, pedagogům, psychologům, sociálním pracovníkům a studentům těchto oborů.
Magazín Dětský sluch vychází za podpory Ministerstva zdravotnictví České republiky.
Roční předplatné stojí 400 Kč včetně poštovného.
Objednávky na e-mailu: ~.qk1196LTGk3d5eT-M.Časopis Dětský sluch

Odborné publikace, informační portál

Tamtam vydává také řadu odborných publikací, realizuje informační kampaně a provozuje informační portál idetskysluch.cz. Unikátní portál představuje přirozenou vstupní bránu do problematiky sluchu a je komplexním seriózním zdrojem informací o dětském sluchu. Informace, které zde uživatelé naleznou, jim pomohou zorientovat se v problematice sluchu a sluchových postižení, a budou trvale snižovat negativní dopady ztráty sluchu, jak na dítě a jeho rodiče, tak na širší rodinu.

Tamtam pravidelně připravuje a rozesílá elektronický měsíční bulletin s názvem ZPRÁVY Z TAMTAMU, primárně určený pro rodiče dětí se sluchovým postižením. Objednat ho lze zdarma na e-mailu: infozpravodaj@tamtam.cz.

Knihovna

Prostřednictvím partnerské organizace Informační centrum rodičů a přátel sluchově postižených poskytuje Tamtam služby knihovny, která má v současnosti ve svém fondu cca 4 300 titulů ze všech oblastí týkajících se života lidí se sluchovým postižením. Zapsaný spolek také realizuje prodej knih, DVD a pomůcek týkajících se problematiky sluchového postižení. K zakoupení jsou také na e-shopu.

Více informací a otevírací dobu naleznete ZDE.

Knihovna